MAŠINA MU OTKINULA RUKU , radne kolege padale u nesvjest: “Ljekari u Sarajevu učinili su čudo!”

05 Mar 2018

BONUS VIDEO

Mladiću N. L (22) iz Busovače mašina je otkinula lijevu podlakticu na radnom mjestu, ali brzom intervencijom, tim Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog i univerzitetskog centra Sarajevo, uspio je da sanira ovu tešku povredu. Mladi radnik nije ostao bez svoje ruke.
Kako je saopšteno iz Kliničkog centra Sarajevo izvršena je replantaciju lijeve podlaktice pacijentu N.L.

Prema rečima Sanele Salihagić, šefa Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, pacijent je u KCUS dovezen u teškom stanju.

– Pacijent je povrijeđen remenom na radnom mestu. To je bila traumatska amputacija srednje trećine podlaktice. Urađena je replantacija istog dana”, rekla je prof. dr. Salihagić.

Doktor Vanis Dujso rekao je da je pacijent prvobitno zbrinut u bolnici u Travniku, odakle je prebačen na lečenje u KCUS.

– Po dojavi da nam dolazi pacijent s teškom povredom i amputacijom lijeve podlaktice organizovan je multidisciplinarni tim, koji su sačinjavali plastični hirurzi, ortoped, traumatolog, anesteziolog, vaskularni hirurg kao i ostalo medicinsko osoblje u sali. Uradili smo replantaciju amputirane podlaktice i niz drugih hirurških i mikrohirurških zahvata, nakon čega je pacijent smješten na Intenzivnu njegu – rekao je Dujso.

Prema riječima doktora Gorana Obradovića, s Klinike za plastičnu hirurgiju, iako je riječ o veoma zahtevnom zahvatu, sve je proteklo u skladu s postojećim protokolima.

– Zahvaljujući predanom timskom radu urađen je zahvat bez komplikacija. Pacijent je stabilan, ruka je vitalna kao i šaka. Operativni zahvat je pokazao da KCUS raspolaže izuzetno stručnim kadrovima, sposobnim za izvođenje najzahtjevnijih hirurških i mikrohirurških zahvata. Oporavak pacijenta se detaljno prati, pod adekvatnom je terapijom i ljekarskim nadzorom – rekao je Obradović.

Velika podrška mladom timu lekara bio je i iskusni traumatolog Zoran Hadžiahmetović.

Na Odelu intenzivne njege opravlja se mladić N.L.

– Povređen sam na radnom mestu, ali zahvaljujući doktorima iz KCUS urađena je replantacija. Još uvek se oporavljam od šoka koji sam preživio. Vjerujte bilo je strašno. Mašina mi je bukvalno otkinula ruku. Kolega Semin Čičak me je spasio da ne poginem. Kolege koje su mi prilazile da mi pomognu bukvalno su padali u nesvjest od prizora. Dovezeli su me u KCUS i mogu samo da se zahvalim medicinskom timu koji je učinio čudo – rekao je pacijent, u saopštenju KCUS.
(svojtiposo.ba)

Advertisement
Komentari
Najnoviji članci

© 2014 - 2018 Mojvideo | Sva prava zadržana. | Posao