Što ste prvo ugledali na ovoj slici? Odgovor vas može vrlo iznenaditi!

Što ste prvo ugledali na ovoj slici? Odgovor vas može vrlo iznenaditi!

U ovom je testu samo 1 pitanje. Ali rezultat će vas zaintrigirati, piše uspesnazena.com. Ono,
Home Vesti24h 22 January 2019 32 Pročitano

NA JEDNOJ SLICI JE DJEVOJČICA IZ BEOGRADA, A NA DRUGOJ DJEČAK IZ SARAJEVA: Možete li da pogodite KO JE KO?

Olivie Suter je umjetnik iz Švicarske, čiji se projekat „(Ne)prijatelji?“ bavi sličnostima između suprotstavljenih „klanova“, a sada je svoju ideju sproveo i na našim prostorima.

On se pitao da li mogu dvije osobe koje liče da budu neprijatelji, te je tako tražio ljude sličnog izgleda među Palestincima i Izraelcima, istočnim i zapadnim Nijemcima, Jermenima i Turcima.

On je prošle godine nastojao da pronađe dvojnike na području Balkana, te je na kraju pronašao dvoje djece, Tinu i Sina.

– Prvo sam otišao u Sarajevo i pronašao muslimane koji su pristali da učestvuju u projektu, odnosno dozvolili da objavim njihove slike i probam da im pronađem dvojnike u Srbiji. Oglas u Srbiji nije nagovještavao koje nacionalnosti je osoba čiji se dvojnik traži, sve je izgledalo kao neko takmičenje. Dobio sam osam-devet predloga, među kojima je bila i Tina Lalić. Izgledala je slično kao Sin Kurt. Našli smo se svi ljetos u Beogradu, otišli kod frizera da im napravi istu frizuru i evo rezultata – kaže Olivije Suter za „Blic”.

Oba djeteta rođena su 2009. i lijepo su se družila tokom snimanja. Tina živi u Beogradu, Sin u Sarajevu.

“Želim da podstaknem ljude na preispitivanje”, kaže umjetnik i ostavlja čitaocima da sami zaključe koje dijete je Tina, a koje Sin.

Ne pretvaram se da znam odgovore niti donosim konačan sud. Samo želim da podstaknem ljude na preispitivanje. Kao rođeni Švajcarac imao sam sreće da čitavog života budem pošteđen konfikata koji se dešavaju širom svijeta. Međutim, od malena sam bio šokiran sukobima i pitao se kako ljudi koji žive jedni do drugih, jedni sa drugima, mogu da se ubijaju. U svom projektu pokušavam da zbližim ljude koji su bili ili su još uvijek radzvojeni sukobima, ali se ne fokusiram na same užase rat.a. Probao sam i da pronađem sličnosti između Flamanaca i Valonaca u Belgiji, a mogao bih da zamislim sebe i kako pronalazim dvojnike među navijačima Reala i Barselone, odnosno Partizana i Crvene zvezde – poručuje Suter.

Komentari

Komentari (Nema Komentara)

Ovaj članak je zatvoren za komentare..

Copyright © 2017 Mojvideo DotMe ⇔ Sva prava zadržava i dozvoljena upotreba uz postavljanje linka koji će upućivati ka Mojvideo DotMe Vesti Online Aktuelnosti dana iz Srbije, regiona i sveta
Vesti Online